Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster en Deksel
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 8
Kerntemperatuur: N.V.T.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Ingrediënten:
Camembert "Saint Benoit"
Aluminiumfolie, 2 vellen
Stokbrood
Bereidingswijze:
Steek de Cobb aan zoals je gewend bent.
Het aantal gebruikte briketten is afhankelijk van wat je nog meer wil maken.
Als de briketten genoeg branden plaats je de standaard grillplaat met het rooster en deksel op de Cobb.
Neem nu de Camembert uit de verpakking en leg die op 1 vel aluminiumfolie en vouw dit dicht.
Leg dit op het tweede vel en vouw ook deze dicht, nu kan je het op het rooster plaatsen.
Deksel erover en zéker 15 minuten wachten met kijken.
Na 15 minuten kun je even "voelen" of de camembert al goed is door met duim en wijsvinger de buitenste randen een beetje in te drukken.
Hoe makkelijker dit gaat hoe zachter de camembert geworden is.
Als je denkt dat hij goed is kun je hem in een ondiepe schaal plaatsen en voorzichtig openvouwen.
Snijd met een scherp mesje de bovenkant net niet helemaal los en klap dit open.
Nu is het een kwestie van een stukje stokbrood dopen in de gesmolten kaas en ....genieten van de heerlijke smaak.
Naam inzender: Harry
Bron: www.kokenopdecamping.nl
Camembert "Saint Benoit"
-
- Site Admin
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 17-08-2012 11:56