Lamsschouder

Plaats reactie
cobbadmin
Site Admin
Berichten: 39
Lid geworden op: 17-08-2012 11:56

Lamsschouder

Bericht door cobbadmin » 21-08-2012 14:46

Gebruikte Cobb accessoires: Cobb Grillplaat (standaard), Cobb Rooster, Cobb Deksel

Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)

Aantal briketten: 10

Kerntemperatuur: 60 graden

Bereidingstijd: Afhankelijk van hoe dik / groot de lamschouder is

Ingrediënten:
Lamschouder ingekerft en ingesmeerd met olijfolie in de kerven stukjes knoflook en muntblaadjes gestopt.
Wat peper en zout eroverheen en de COBB in ..

Bereidingswijze:
Reken op ongeveer 2 uur. Tijdens het grillen èènmaal draaien als de hele lamsschouder niet goed in de cobb past, het laatste stuk van de poot eraf laten halen. De kerntemperatuur heb ik op 60 graden gehouden met nagaren ( inrollen in alu-folie en een poosje laten rusten) komt er nog makkelijk 5 graden bij en dan is het vlees mooi rosè. Vervolgens een goed scherp uitbeenmesje gebruiken en het vlees rondom het bot wegsnijden. Erg lekker met een frisse salade, stukken turks brood en een glas goede witte wijn.

Naam inzender: kor smid

Bron: www.kokenopdecamping.nl

Plaats reactie