Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 1 Cobblestone
Kerntemperatuur: Bereidingstijd: 90 minuten
Ingrediënten:
1 kip
1 citroen
8 plakjes prosciutto
2 tenen knoflook
2 el verse tijmblaadjes
zout/peper
half pakje boter
1 zak minikriel (voorgekookt)
1 grote selderijknol, geschild, in groffe stukken
Bereidingswijze:
Calorierijk maar oh zo lekker:
Was de kip binnen/buiten en dep hem droog.
Maak het vel van de kip los van het vlees.
Haal met dunschiller schil van citroen en hak deze fijn.
Scheur de prosciutto in stukjes, doe de schil, prosciutto, knoflook en tijm in kom, prak het mengsel met zout en peper door de boter.
Stop het mengsel onder de huid, wat je over houdt aan mengsel smeer je op en in de kip.
Kerf de bouten in zodat aroma's en hitte beter in het vlees kunnen dringen.
Snijd de (geschilde) citroen door en stop hem in de buikholte.
Zet de kip op het rooster in de cobb, de boter zal smelten, de citroen leeglopen, al het vocht loopt in de ring, na ongeveer 20 minuten de kip even uit de cobb (snel ivm warmteverlies) en de kriel en selderij in de ring storten, kip terug in de cobb voor een klein uurtje.
Naam inzender: GHS
Bron: http://www.kokenopdecamping.nl