Gebruikte accessoires: Cobb Grillplaat (standaard), Cobb Rooster, Cobb Deksel, Cobb Dekselverhoger
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 10
Kerntemperatuur: 80 graden Celcius
Bereidingstijd: 1.5 uur
Ingrediënten:
kip
cajunkruiden
bier
Bereidingswijze:
Was je kip goed eerst met water en een scheutje azijn ( trekken de kruiden en straks beter in en wordt het vlees malser).
Daarna de kip goed afspoelen en drogen met bijvoorbeeld keukenpapier.
Enige tijd van te voren kip van binnen en van buiten betrooien met cajunkruiden ( hoe meer ... hoe pittiger) en in koelkast terug leggen.
Ongeveer een half uur van te voren de kip uit de koelkast halen.
COBB aansteken zoals gebruikelijk.
Kip op bierblik of houder plaatsen in de COBB zetten en rustig afwachten.
liever niet de deksel liften, zo gaat er veel warmte verloren.
Gebruik een goede vleesthermometer en als de goede garing is bereikt de kip even in alufolie laten rusten( 5 tot 10 minuten) en dan smullen maar.
Naam inzender: kor smid
Opmerking:
Je kunt ook nog een paar stukjes rookhout (appel) op de kooltjes doen, het geeft een héérlijke smaak aan je kip!
Bron: www.kokenopdecamping.nl
Beercan Chicken Luisiana style
-
- Site Admin
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 17-08-2012 11:56