Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Dekselverhoger
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 8
Bereidingstijd: 1,5 uur
Ingrediënten:
2 kg kleine drumsticks, kip
olie
kruiden naar keuze
Bereidingswijze:
Dep de drumsticks af zodat ze niet te vochtig zijn.
Meng de (olijf)olie en de kruiden naar keuze en doe dit in een grote kom.
Doe de Drumsnacks in de kom en meng dit goed zodat alle snacks zich kunnen wentelen in de gekruide olie.
Zet dit een paar uur van te voren weer terug in de koelkast.
Haal de Drumsnacks voordat je de Cobb aan gaat maken uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Maak de Cobb aan op de gebruikelijke wijze en laat hem goed op temperatuur komen.
Plaats het rooster op de grillplaat en verdeel daar ongeveer 12 Drumsticks over, let wel op dat de gaten van de standaard grillplaat NIET teveel afgesloten worden in verband met de luchtcirculatie die je nodig hebt.
Plaats nu je tweede rooster of een passend magnetronrekje over je eerste rooster heen (zie foto).
Op dit rooster kun je nu nog ongeveer 13 Drumsnacks kwijt.
Laat de Snacks 1,5 uur rustig grillen, til het deksel niet teveel op om te kijken hoe het gaat (warmteverlies per keer is 10 minuten langer grillen).
Het laatste half uur kun je nog een beetje appelhout toevoegen om de snacks een rooksmaak mee te geven.
Naam inzender: Harry
Bron: www.kokenopdecamping.nl