Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 6
Kerntemperatuur: 55 graden voor rosè
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
rundergehakt
gehaktkruiden of kruiden naar wens
ontbijtspek
eventueel grote uienringen
abrikozenjam, bruinesuiker, whiskey ( voor glazuur)
Bereidingswijze:
Maak rundergehaktballetjes ter grootte van een golfbal.
Wikkel deze in een reepje ontbijtspek en zet de ontbijtspek vast met een cocktail prikker.
Steek de cobb aan en doe een beetje water in de kookring zodat het gehakt mals blijft.
Laat de balletjes eerst 20 minuten garen, daarna ( als je wil..) èènmaal bestijken met glazuur gemaakt van
abrikozenjam + bruinesuiker + whiskey (even in een pannetje warm maken zodat het vloeibaar wordt, langzaam verwarmen).
Pas op voor aanbranden, na 10 minuten nogmaals ( de andere kant) bestrijken met glazuur.
Als je wil kan je ook nog grote uienringen ( plakken) op het rooster leggen, deze ook even een keer draaien.
Deze keer geserveerd met tortilla chips, frisse fruitsalade en plakjes ui.
De gehaktballetjes zelf zijn ook lekker als warme borrelhap.
Naam inzender: kor smid
Bron: www.kokenopdecamping.nl
Gehaktballetjes met spek
-
- Site Admin
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 17-08-2012 11:56