Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel
Welke manier: Roken
Aantal briketten: 7
Kerntemperatuur: ongeveer 72 graden
Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten pekelen, een uur Cobb
Ingrediënten:
1/2 liter heet water
6 eetlepels zeezout (Zonder jodium)
1 eetlepel zwarte peper korrel
1 eetlepel kruidnagel
5 blaadjes laurier
1.5 koud water
1 naturel beenham
Bereidingswijze:
Breng 1/2 liter water aan de kook, in een rvs pan en los het zeezout, peperkorrels, kruidnagel en laurier toe.
Laat alles rustig afkoelen zodat de smaak van de kruiden in de pekel kan trekken.
Giet de afgekoelde pekel in een bak of pan waar je de beenham gaat pekelen, voeg 1.5 liter koud water toe en de gekruide Pekel Marinade is klaar.
Leg de Beenham erin en laat hem daar 1 uur en 3 kwartier zwemmen.
Maak de Cobb in orde met 7 ecobrasa briketten, vul de smokerpot met rookmot.
Haal na 1uur en 3 kwartier de beenham eruit en leg hem op de basisplaat met rooster.
Na een halfuur draai je de ham om en plaatst de smokerpot met rookmot op de kooltjes.
Nu nog een half uur geduld nieuwsgierige buren dienen zich nu aan.
En dan smullen maar, flinterdun snijden met beenhamsaus op een wit bolletje.
Succes allemaal en eet smakelijk.
Naam inzender: Judy
Bron: www.kokenopdecamping.nl
*Roken* Gerookte beenham
-
- Site Admin
- Berichten: 39
- Lid geworden op: 17-08-2012 11:56