Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 8
Kerntemperatuur: kip = 80 graden
Bereidingstijd: voor èèn kilo kippenpoten = 1.5 uur
Ingrediënten:
kippenpoten
zakje "red roast pork" van de toko
Bereidingswijze:
De kippenpoten licht insmeren ( liefst een dag van te voren ) met een beetje arachide olie en dan bestrooien met het kruidenmengsel red roast pork van de toko.
Laat maar rustig een nachtje intrekken in de koelkast. een uur voordat je de cobb gaat aansteken uit de koelkast halen om alvast een beetje op kamertemperatuur te komen
De cobb aansteken en de kippenpoten in de cobb doen na 1.5 uur lekkere kip met een verassende smaak vergeet niet een beetje (100cc) water in de kookring te doen.
Eventueel kun je in de laatste drie kwartier een zakje voorgekookte mini-krieltjes met hier en daar een plakje ontbijtspek eroverheen in de kookring doen.
Een frisse salade erbij en smullen maar.
Naam inzender: kor smid
Bron: www.kokenopdecamping.nl