Spareribs

Plaats reactie
cobbadmin
Site Admin
Berichten: 39
Lid geworden op: 17-08-2012 11:56

Spareribs

Bericht door cobbadmin » 21-08-2012 14:57

Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel, Dekselverhoger

Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)

Aantal briketten: 9

Kerntemperatuur: 70 graden

Bereidingstijd: voor 4 grote slabben of 6 kleinere 2 uur

Ingrediënten:
4 grote slabben of 6 kleinere
De spareribs kuiden naar wens, erg lekker is kruiden van de toko
een zakje "red-roasted-pork" of cajunkruiden of varkensvlees kruiden, elke variatie is mogelijk

Bereidingswijze:
De spareribs wassen met water en een scheutje azijn.
De losse "flubbers" eraf snijden evenals de dikke stukken vet ( als die erop zitten) en als het lukt....het taaie vlies dat aan de binnenkant zit ook weghalen ( soms gaat het goed met een bot mes of een schroevendraaier ertussen steken).
Een dag van te voren kruiden en dit lekker in de koelkast laten intrekken.
De Cobb aansteken zoals gebruikelijk.
De spareribs over het standaard rek of de rekje,s verdelen en rustig wachten, eet smakelijk.

Voor een nog beter, malser resultaat een scheut ( 200 cc) water in de ring toevoegen.
In de wintermaanden wel het water éérst verwarmen voordat je het in de ring doet.

Naam inzender: kor smid

Bron: www.kokenopdecamping.nl

Plaats reactie