Gebruikte accessoires: Grillplaat (standaard), Rooster, Deksel, Dekselverhoger
Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)
Aantal briketten: 9
Kerntemperatuur: 70 graden
Bereidingstijd: voor 4 grote slabben of 6 kleinere 2 uur
Ingrediënten:
4 grote slabben of 6 kleinere
De spareribs kuiden naar wens, erg lekker is kruiden van de toko
een zakje "red-roasted-pork" of cajunkruiden of varkensvlees kruiden, elke variatie is mogelijk
Bereidingswijze:
De spareribs wassen met water en een scheutje azijn.
De losse "flubbers" eraf snijden evenals de dikke stukken vet ( als die erop zitten) en als het lukt....het taaie vlies dat aan de binnenkant zit ook weghalen ( soms gaat het goed met een bot mes of een schroevendraaier ertussen steken).
Een dag van te voren kruiden en dit lekker in de koelkast laten intrekken.
De Cobb aansteken zoals gebruikelijk.
De spareribs over het standaard rek of de rekje,s verdelen en rustig wachten, eet smakelijk.
Voor een nog beter, malser resultaat een scheut ( 200 cc) water in de ring toevoegen.
In de wintermaanden wel het water éérst verwarmen voordat je het in de ring doet.
Naam inzender: kor smid
Bron: www.kokenopdecamping.nl